Miksi verkkokaupan siirto olisi tehtävä?

Nykyään on tarjolla monia verkkokauppa-alustoja. Yksi itselle mieleinen on MyCashFlow. Muita ovat esimerkiksi Finqu ja Shopify. Lisäksi monella internet-palveluntarjoajalla on jonkinlainen alusta verkkosivuille ja verkkokaupoille. Monen yksinyrittäjän suosima Holvi-palvelu tarjoaa myös oman version.

Nämä ovat hyviä, jos haluat päästä helpolla ja kuukausittaiset kustannukset eivät ole sinulle ongelma. Responsiivisuus on monelle valmiille alustalle ongelma, mutta ainakin Shopify toimii hyvin myös mobiililaitteissa. Katsotaan kolmesta näkökulmasta siirron tarvetta.

Responsiivisuus

Kuten edellä mainitsin, kaikki valmiit palvelut eivät toimi oikein mobiililaitteissa. WordPress:n vahvuus on responsiivisuudessa. WooCommerce on myös yleisin alusta verkkokaupalle WordPress -sivustoilla ja taitaa olla sitä myös muutenkin. WooCommercea ja WordPressiä kehittää laajat yhteisöt, kun taas yksittäisillä toimijoilla kehitystyö on pitkälti omissa käsissä. Tulevaisuus on siis varmempaa yhteisöllisellä avoimen koodin kehittämisellä. WordPressille löytyy myös verkkokauppa-teemoja, joilla erotut muista verkkokaupoista. Se myös toimii omalla sivustollasi, jolloin ylläpito hoituu muun sivuston ohessa ja saat verkkokaupan sivustosi teeman näköiseksi.

Hinta

MyCashFlow ja varmaan joku muukin, tarjoaa rajoitetun version maksutta käyttöösi. WooCommerce on maksuton, samoin kuin WordPress. Voit halutessa myös valita kuukausimaksuttoman CheckOutin. Tähän suosittelen Stripe -checkoutia. Shopify ottaa kuukausimaksun lisäksi myös provision myynnistä. Tutustu kokonaiskustannuksiin ja valitse sopiva itsellesi.

Näkyvyys ja kuitti

Yleisesti on tiedossa, että Google-hakukone arvostaa WordPressillä tehtyjä sivuja. Samoin se arvostaa myös WooCommerce verkkokauppoja. WordPressille on myös saatavilla optimointia helpottavia työkaluja. Yllätyksekseni kuulin, ettei kaikista Suomalaisten operaattoreiden verkkokauppa-alustoista lähde asiakkaalle automaattisesti kuittia. Yrittäjä joutuu siis itse kirjoittelemaan ja lähettämään kuitit perään. WooCommercen tilausprosessiin kuuluu ilmoitukset käsittelyn joka vaiheesta, sekä kuitit maksuista.

Vaihdanko? onko pakko?

Ei ole pakko, jos sivustosi toimii hyvin mobiililaitteilla ja tilausprosessi sekä kuitit on ok. Mikäli olet tyytyväinen myös hinnoitteluun, ei ole mitään syytä vaihtaa. Suosittelen kuitenkin valmistautumaan mahdolliseen siirtoon pitämällä tuotelistaa excelissä, mistä se on siirrettävissä WooCommerceen. Mikäli haluat integroida verkkokaupan sivustoosi, on WooCommerce + WordPress erinomainen vaihtoehto.

Potkua Pisnekseen Oy tekee verkkokauppapäivityksiä alkaen 800 € +alv. Kysy lisää lomakkeella!

-Tuomas

Viimeisimmät julkaisut